среда, 21 декабря 2011 г.

САМОАНАЛІЗ


САМОАНАЛІЗ УРОКУ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ



Проведеного у 6 – «Б» класі
13.12.11.

Тема: Станіслав Чернілевський. “Теплота родинного інтиму”, “Забула внучка баби черевички”. Настрої і почуття, висвітлені в поезіях (любов, доброта, духовність).


Мета: ознайомити учнів із життям і творчістю поета, допомогти усвідомити зміст і красу його творів; розвивати навички виразного читання, коментування поетичних рядків, співвіднесення висловлених у них почуттів зі своїми власними; виховувати любов до рідного дому, батьків, родини, почуття відповідальності за них.


Обладнання: портрет письменника, підручник, малюнки учнів, фото родини, картки для оцінювання.

Тип уроку: вивчення нового матеріалу.

Основні методи і прийоми: робота з підручником, слово вчителя, бесіда, виразне читання, робота з наглядністтю, малюнки «Родина», презентація своїх малюнків 

Урок було підготовлено згідно всіх дидактичних вимог, при проведені уроку була повністю реалізована мета, та досягнути певні результати. Для найкращого досягнення мети біли використані певні методи, прийоми та види робіт, які обиралися з врахуванням психологічних та індивідуальних особливостей учнів.
На уроці діти познайомились з творчістю С.Чернілевського, з особливостями і тематикою його творів, з його біографічними даними та історичною епохою становлення його, як поета. Перед уроком учні підготували творчі завдання - малюнки та фото своїх родин, які вони презентували під час самого уроку, тим самим, реалізуя головну мету уроку. Для максимально досягнення мети на уроці були використані таки прийоми і методи навчання як: бесіда, словникова робота, презентація, евристична бесіда, усне малювання, метод незакінчене речення, та гра «знайди зайвого».
Але при проведенні уроку виникли певні труднощі, пасивність деяких учеників, складнощі учнів, щодо висловлювання своїх думок, викликані обмеженим словниковим складом.
Але незважаючи на це, я вважаю мені вдалося докладно і зрозуміло пояснити матеріал, та досягти поставленої мети. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий